onsdag 1 november 2023

Behöver inte frysa i vinter

Om inget går sönder eller något annat drastiskt händer ska vi inte behöva frysa i vinter. Idag kom en långtradare och lastade av ett stort antal pelletspallar här utanför. Om det nu skulle bli kallt så vi ändå fryser kan vi ju roa oss med att bära in pelletssäckar, då får man upp värmen vill jag lova. 

Igår fyllde vi upp med det sista vi köpte förra vintersäsongen så lagren inomhus är redan välfyllda. Gympasset med att bära in mer pellets får med andra ord vänta ett tag. Hur som helst så är det tur att jag kan sitta hemma och arbeta ibland, på så sätt kan jag vara med och dirigera chauffören så att pelletspallarna hamnar på rätt ställe. De väger ju närmare ett ton per styck så man flyttar dem inte i en handvändning precis.

Tidigare har det varit ekonomiskt försvarbart att elda med pellets men nu har även de priserna gått upp rejält. Kanske det är dags att fundera över andra sätt att värma upp fastigheten på. Förra året var det också svårt att över huvud taget få tag på pellets att köpa på grund av de extremt höga energipriserna. Det problemet upplevde vi inte i år i alla fall. 

Foto lånat från Pixabay 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar